Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

Аборт или хапче за спешна контрацепция?

Защо спешната контрацепцията е по-добрият избор от аборта?

Нежеланата бременност и последствията от нея обикновено са болезнено преживяване за всяка жена. Медицинското прекъсване на бременноста (аборт) е легализирано в някои страни и разрешено само по медицински показания в други страни. Но и без да се задълбочаваме в моралните аспекти на аборта, страничните ефекти от медицинска и психическа гледна точка са достатъчни, за да го избягваме. Абортът представлява отваряне и разширяване на шийката на матката, след което с инструменти, чрез вакуум се отстранява всичко в матката, в това число и плодът. Важно е да знаеш, че това е операция и последствията и риска от нея могат да бъдат сериозни. Абортът може да повлияе върху шансовете ти да забременеш на по-късен етап, а именно бременността е това, което ще те накара да се почувстваш истинска жена.
Ако абортът не се извърши в болнични условия може да доведе до инфекции, а не прецизно извършеният аборт може да има още по-сериозни последствия.
За да се подложш на тази операция трябва да си вземеш отпуск от работа, университет или да прекъснеш ежедневните си задачи, което означава, че хората от обкръжението ти ще разберат за предстоящата операция.
Абортът не е проста медицинска процедура. За много жени абортът е събитие, което преобръща целия им живот и има физически, емоционални и душевни последици. Повечето жени, които са избрали аборта на някакъв етап от живота си казват, че съжаляват, че никой не им е предоставил всички факти за аборта преди да се подложат на тази операция.

Спешната контрацепция е много дискретен и сигурен начин за предпазване от нежелана бременност. Можеш да избегнеш всички негативни преживявания, рисковете и последиците от аборт с помощта на хапче за спешна контрацепция, което ще предотврати самата бременност. Помисли за спешна контрацепция, преди да помислиш за аборт!

Abortion vs. emergency contraception

X