Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

За Escapelle

Escapelle е хапче за спешна контрацепция, което успешно предпазва от нежелана бременност в рамките на 72 часа след непротектиран полов акт.

 

About ESCAPELLE

Хапчето за “ спешна контрацепция е подобно на редовните контрацептивни хапчета и съдържа същия хормон. То може да бъде използвано в следните случаи:

  • Когато не си сигурна в ефективността на прекъснатия полов акт или календарният метод
  • Обичайният ти метод за предпазване от нежелана бременност не проработи (презервативът се скъса или изхлузи)
  • Направила си някаква грешка с редовната контрацепция (напр. забравила да си вземеш противозачатъчното)
  • С партньорът ти не сте взели никакви предпазни мерки преди секс
  • Приела си други лекарства които могат да намалят ефективноста на контрацептивните таблетки, и се притесняваш да не забременееш

Защо Escapelle е уникален?

Escapelle е ефективен в предпазването от нежелана бременност при условие, че се приеме до 72 час /3 дни/ след непротектиран полов акт.
Escapelle съдържа хормон, наречен левоноргестрел и предпазва от бременност преди тя да е настъпила. Escapelle е високо ефективно хапче за спешна контрацепция, което намалява риска от нежелана бременност до 89% (95%, ако се приеме в рамките на 24 часа и 58%, ако се приеме между 49 и 72 часа след секс). Тази спешна контрацепция се използва от милиони жени по света от 1980 година насам. Безопасността му се доказва и от факта, че хапчето е лесно достъпно в аптеките без рецепта.
Производител на Escapelle е Гедеон Рихтер АД, който произвежда лекарства за спешна контрацепция съдържащи левоноргестрел от 1980 г. под наименованията Postinor и Escapelle, днес. Гедеон Рихтер АД е водещ производител на медикаменти за спешна контрацепция с най-високо качество, който достига до повече от 100 страни по цял свят.

 

X