Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

Поговори с твоя приятел или приятелка за контрацепцията

Без значение на колко години си разговорът за секс с партньора никога не е лесен. Може би ще се почувстваш по-добре след като го направиш. Ако това е първият ви път заедно, разговорът е добър повод всеки от вас да сподели очакванията си, а ако не ви е за първи път можеш да кажеш на партньора си какво ти харесва и да предложиш как да увеличите удоволствието от секса.
Разговорът за предпазване може и да изглежда като скапващ настроението, но нищо няма да провали секса по-бързо и сигурно, ако прекарате цялото време тревожейки се дали не си бременна или дали не сте се заразили с някоя болест. Може и да е неудобно да говорите открито в началото, но в края и двамата ще се радвате, че сте го направили. А и само си помисли…..не е ли за предпочитане да поговорите за употребата на презервативи, отколкото да му кажеш „Опа, бременна съм, да поговорим, а?” Или по-лошо… да проведете разговор на тема ”извинявай, но май съм те заразил/а със СПИН”. Запомни, вашата безопасност и здраве са от първостепенно значение…направи каквото е необходимо, за да си сигурна, че всичко е под контрол.
Опитай да поговорите за предпазване преди да правите секс – добре е да си сигурна, че партньорът ти желае да използва средства за предпазване преди да стигнете до леглото. Ако не обсъдите този въпрос и не се предпазиш може да забременееш още първият път, когато правите секс. За някои контрацептивни методи, като например хапчетата е необходимо време преди да подействат, затова изберете предварително начина на предпазване.
Поради риска от болести предавани по полов път и нежелана бременност, сексът е голяма отговорност.
Ако не се чувстваш комфортно да говориш за такива неща с партньора си, може би все още не си готова да правиш секс с него.

Talk to your boyfriend or girlfriend about contraception

X