Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

Как действа Escapelle?

Escapelle предпазва от нежелана бременност като предотвратява или забавя освобождаването на яйцеклетката от яйчника /спира овулацията/ с помощта на хормон наречен левоноргестрел, същият хормон, който се съдържа в много контрацептивни таблетки. Той не действа, ако вече си бременна и няма да навреди при вече установена бременност. Колкото по-скоро приемеш Escapelle, толкова по-ефективен ще е той.

How does ESCAPELLE work?

След прием на Escapelle, редовната ти менструация обикновенно идва без закъснение. Понякога, цикълът може да подрани или закъснее. Кървенето също може да е по-леко или по-силно от обикновено; възможно е да се появи зацапване с кръв до идването на следващия ти цикъл. Цикълът при някои жени, след прием на Escapelle може да закъснее повече от 5 дни. Ако това се случи обърни се към гинеколог за съвет.

Escapelle хапче за аборт ли е?

Не, определено не е. Escapelle е хапче за спешна контрацепция или таблетка за следващата сутрин, което съдържа женския хормон левоноргестрел, който е вид прогестин. Този хормон предпазва от нежелана бременност главно като забавя или предотвратява овулацията (освобождаването на яйцеклетка от яйчника), като по този начин предотвратява оплождането. Левоноргестрел в хапчето за спешна контрацепция не оказва влияние върху внедряването на оплодена яйцеклетка в стената на матката , и не прекъсва вече настъпила бременност (или начало на бременност), което означава, че Escapelle не действа като аборт и няма да навреди върху установена бременност или върху плода.

Хапчето за аборт е напълно различно лекарство. Хапчетата за аборт се приемат по-късно и действат по коренно различен начин: те спират развитието на бременността след като тя вече е установена. Хапчето за аборт прекратява настъпилата бременност, след което подпомага матката да изхвърли плода. Тези лекарства са одобрени за употреба в ранен стадий на настъпила бременност, но не във всички страни. Употребата на хапче за аборт се регулира много по-стриктно отколкото таблетките за спешна контрацепция. За разлика от хапчето за спешна контрацепция, хапчетата за аборт не могат да бъдат закупени в аптеката без рецепта.

Подобно съдържание

Често задавани въпроси

X