Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

За Гедеон Рихтер

За Гедеон Рихтер АД

Със седалище в Унгария, Гедеон Рихтер е фармацевтична компания, която се основава на новаторството в производството, разработването, развитието, продажбите и маркетинга на фармацевтични продукти в цяла Европа.

Компанията произвежда около двеста фармацевтични продуктa в повече от 400 различни форми. Продуктовото портфолио на компанията включва почти всички важни терапевтични области, включително гинекология, централната нервна и сърдечно-съдова система. Освен това, биотехнологични нововъведения ще помогнат на фирмата разшири продуктовото си портфолио с продукти, които предлагат висока добавена стойност.
Гедеон Рихтер има най-голямото звено за „Проучване и Развитие” в Централна и Източна Европа. Изследвания се фокусират върху заболявания на централната нервна система, основно насочени към шизофренията, тревожността, депресията и хроничната болка, както и лечение на доброкачествените гинекологични заболявания. Като широко признат експерт в стероидната химия и различните продукти за опазване на женското здраве, Рихтер е важен играч в областта на гинекологията в световен мащаб.

Гинекологични продукти

Нашата компания произвежда продукти за защита на репродуктивното здраве на жените ,още от създаването си през 1901 г. През последните десетилетия, нашата гама от гинекологични продукти, значително се увеличи, с добавянето на съвременни контрацептивни и спешни противозачатъчни хапчета, разнообразие от продукти за хормоно-заместителна терапия (ХЗТ ), включително два вида кожни лепенки, дезинфекционни и миома продукти и други препарати за гинекологичен употреба.

От началото на 1970 г., се проучва употребата на левоноргестрел, активна съставка, част от състава на оралните контрацептивни таблетки, и използвана самостоятелно в таблетките за спешна контрацепция . От този момент, поредица от клинични проучвания проведени в Източна Европа с левоноргестрел произведен от Гедеон Рихтер доказват ефикасността и безопасността на левоногестрел използван самостоятелно, за спешна контрацепция след полов акт. Левоноргестрел 0,75 мг таблетка е първоначално одобрен в Унгария през 1979 г. под търговското име Постинор. Препаратът се предлага на пазара до голяма степен в Източна и Централна Европа и страните от бившия Съветски съюз и по-късно в началото на 1990 г. , започва да се произвежда за Западна Европа , САЩ и останалата част от света .

Ние предлагаме широка гама от контрацептивни решения, за да помогнем на жените да изграждат живота си в зависимост от техните желания. Когато става въпрос за избор на контрацептивен метод, надеждност, сигурност, лекота и удобство при употреба всичко има значение. Стъпка по стъпка, ние сме изградили продуктово портфолио, което съдържа различни второ, трето и четвърто поколение орални контрацептиви и таблетки за спешна контрацепция, като по този начин предоставяме възможност на жените да изберат продукта, който най-много съответсва на техните нужди. Днес Гедеон Рихтер е водещ производител на орални контрацептиви в световен мащаб .

Оралните контрацептиви имат също така и редица важни допълнителни свойства . Например те регулират менструалния цикъл, намаляват неприятните усещания свързани с периода на овулацията и пременструалния синдром, предпазват от желязо- дефицитна анемия, тазово- възпалителна болест и рак на яйчниците, както и доброкачествени тумори на матката и гърдата. Естествено,употребата на хормонална контрацепция, както и на всяко друго лекарство, не е лишена от рискове. Все пак, предпазването от нежелана бременност и нейните неприятни последствия далеч надхвърля възможния риск от приема на орални хормонални контрацептиви.

Продуктовото портфолио на компанията в момента се разширява с един ефективен продукт за пред-оперативно лечение на миоми, което може да помогне за подобряване качеството на живот на жените с това заболяване .
Миомните възли засягат приблизително до 40 % от жените. Най- често срещаният тип на миома е този, разположен в стената на матката. Те могат да растат към маточната кухина, в стената на матката, или навън към коремната кухина. Има миоми в различни размери, вариращи от няколко милиметра до размер, който може да запълни по-голямата част на корема.Техният произход е все още неясен.
Появата и тежестта на оплакванията са свързани с местоположението и размера на миомата .
Характерните симптоми на миомната болест включват абнормни менструални цикли, обилно кървене от матката, анемия, болки в корема, често уриниране или изпускане, безплодие и усложнения в бременноста. При безсимптомните миоми, редовните гинекологични и ехографски прегледи могат да бъдат достатъчни, но ако са налице симптоми, се налага хирургическа или медицинска терапия .

От година на 2012 г. има на разположение и медикаментозно лечение, което се провежда преи операцията.
Иновативен лекарствен продукт упражнява модулаторен ефект върху рецептора на един от половите хормони в организма, прогестерон. Продуктът ефективно спира кървенето, намалява анемия и намалява размера на миомата, което допринася за подобряване на качеството на живот на пациентките .
С това ново перорално предоперативно лечение, пациентките печелят време, така че да може да бъдат по-добре информирани от гинеколог за последствията и възможностите на различни подходи за лечение на миомата .

Вагиналните гъбични инфекции, днес се срещат все по-често. Около 75% от жените се заразяват най-малко веднъж в живота си, а в 5 % от случаите инфекцията става хронична, с други думи, тя се повтаря четири или повече пъти на година, което силно нарушава качеството на живот на жените. Нашите широко достъпни съвременни системни и локални противогъбични продукти предлагат ефективно лечение на остри и хронични вагинални гъбични инфекции.

Демографските данни показват, че средната продължителност на живота днес е значително по-висока, отколкото в миналото, и като следствие, все повече жени, от когато и да било да минават през своята „промяна на живота“, или с други думи периода на менопаузата ( климакс ) . Климактериума не е болест , но физиологичен процес – факт от живота за всички жени , когато се появяват симптоми като горещи вълни, нощно изпотяване, безсъние и промени в настроението, които могат да пречат на ежедневната дейност. Хормоналната заместителна терапия се прилага за облекчаване на вазомоторните симптоми, за да се избегне нарушенията на менструалния цикъл , да се запази на костната плътност, и съответно да се подобри качеството на живот.

Тази страница е подготвена, за да предостави информация на пациентите . Представените данни не трябва да бъдат използвани за поставяне на диагноза. В случай, че се проявяват симптомите по-горе, се консултирайте с вашия лекар веднага ! За да научите повече за потенциалните рискове и странични ефекти , моля прочетете листовката на пациента , или се консултирайте с Вашия лекар , фармацевт.

X