Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

Ние използваме метода на прекъснатия полов акт

Въпреки че проучванията показват, че една на всеки четири жени забременява, при използването на метода на прекъснатия полов акт, или на календарния метод, мнозина все още се кълнат в ефективността им. Но какво да се прави, ако избрания метод за предпазване не работи както се очаква? Нежеланата бременност и още по-страшното- абортът могат да бъдат избегнати, дори и в такива несигурни случаи с Escapelle-хапчето за спешна контрацепция.

Методът на прекъснатия полов акт вероятно е от времето когато хората са започнали по-сериозно да мислят за избягване на нежеланата бременност. Принципът е прост и очевиден: ако еякулацията (излизането на спермата от пениса) се осъществи извън влагалището, няма да има оплождане, така че няма да има и бременност. Въпреки това, в действителност е много по-сложно, тъй като мъжкият организъм произвежда т.нар пре-еякулат в началото на половия акт, който може да съдържа жизнеспособни сперматозоиди. В допълнение към това, този метод изисква изключителен самоконтрол, което за по-младото поколение мъже е почти неосъществимо. Мислиш ли, че имаш достатъчно контрол над себе си, за да го извадиш навреме? При обичайното използване на този метод, Пърл индексът му е 27% което вероятно се дължи на тези две обстоятелства – наличието на пре-еякулат и липсата на самоконтрол. Този индекс показва колко от 100 жени във зряла възраст, които използват даден метод за предпазване от нежелана бременност, са забременяли в рамките на една година. Така че, според статистиката, метода на прекъснатия полов акт е неефективен в повече 1 на всеки четири случая, което всъщност е много.

Календарният метод е също толкова несигурен. Този метод се основава на регулирането на половите сношения, като се вземат предвид индивидуалните фази на менструалния цикъл. Индексът на Пърл за този метод е 25, което също е изключително високо, като от 100 жени, които избират календарния метод, всяка четвърта жена забременява в рамките на една година. Дължината на менструалния цикъл при всяка жена е различна, но се счита, че овулацията настъпва точно 14 дни преди менструацията, така че съответно трета седмица може да бъде рискова от гледна точка на зачеването. В същото време, също така е вярно, че овулация може да настъпи спонтанно, по всяко време, затова календарният метод не може да бъде надежден в подобни случаи. Може също така да се случи, че жена с редовен менструален цикъл да не преброи правилно дните, или да има полово сношение по време на рисковата седмица на цикъла си, без да използва нужната контрацепция. В такива случаи се препоръчва да се избегнат страховете от евентуален аборт, като се приеме хапче спешна контрацепция.

Въпреки своите безброй недостатъци, днес и двата метода са все още много популярни. Въпреки че в по-голямата част от случаите това е заради нежеланието на мъжете да използват презервативи, което служи като основна причина, случва се и жените да не искат да разчитат на по-надеждни методи за предпазване от нежелана бременност (напр. с контрацептивни таблетки). Използването на тези методи, също така, често се случва и в ситуациите на секс за една нощ, когато просто няма на разположение друг метод за предпазване. Какъв избор имат онези, които са избрали прекъснатия полов акт и календарния метод и те не са проработили? Нека не забравяме, че нежеланата бременност, а дори и по-лошо – абортът, може да се избегнат с помощта на Escapelle- хапчето за спешна контрацепция.

При неуспех с метода на прекъснатия полов акт или календарния метод

X