Помисли за ESCAPELLE след секс

за да избегнеш хиляди неудобни въпроси!

Ние използваме презерватив

Презервативите са много популярни, тъй като лесно могат да се намерят навсякъде. Въпреки това е важно да се отбележи, че презервативите осигуряват надеждна защита само ако се използват правилно, но може да има и непредвидени инциденти. Тази статия ще ти даде информация за най-честите „гафове“ при използването на презервативи. В случай, че нещо подобно ти се случи, хапчето за спешна контрацепция може да ти помогне.

We use condom

Повечето хора предпочитат да използват презерватив при полов акт, въпреки това грешките, направени при използване на презервативи се споменават много рядко, макар че предотвратяването на нежеланата бременност би трябвало да е по-важно от всичко. Надеждността на отделните методи за контрацепция може да се характеризира с формулата на Реймънд Пърл , която показва колко жени в детеродна възраст, използващи даден метод забременяват в рамките на една година, в група от 100 жени. От нормалните двойки използващи презервативи средно 15 жени се сблъскват с нежелана бременност, като Пърл индексът за презервативите е 15. Тази стойност е много по -ниска, когато презервативите се използват правилно, но и тогава забременяват най-малко две жени. Вероятността за зачеване може да бъде намалена при правилно използване. Не трябва да забравяме, че ако презервативът се скъса или изхлузи, тогава абортът и нежеланата бременност все още може да бъдат избегнати чрез хапчето за спешна контрацепция. Нека да видим какви са най-често срещаните грешки!

 • ако не използвате нов презерватив преди всеки полов акт
 • ако съхранявате презервативите на места, където могат да се повредят
 • ако използвате презервативи с изтекъл срок на годност
 • ако използвате остър предмет или зъби си и т.н., за да отворите опаковката
 • ако по време на употребата на презерватива прилагате мазни лубриканти, тъй като те могат да повредят калчуковият материал
 • ако презервативът се постави твърде късно
 • ако презервативът се отстрани твърде рано
 • ако няма останало място за сперматозоидите в края на презерватива (въздухът в малкото балонче, което се образува накрая е изстикан)
 • ако презервативът се развие в обратна посока
 • ако след прилагането му, не проверите дали всичко е ОК с презерватива
 • ако презервативът е с грешен размер

Ако установите, че е настъпила една от тези грешки и презервативът се е скъсал или изхлузил по време на полов акт, трябва да помислите за предотвратяване на нежелана бременност във всеки случай. За такива случаи хапчето за спешна контрацепция осигурява надеждно решение.

Предимството на презервативите е, че те осигуряват защита срещу сексуално преносими заболявания като СПИН, но те не защитават срещу човешкия папиломен вирус например. Недостатък при използването на презервативите може да бъде дразнене на кожата или алергична реакция. Това може да бъде причинено от самият презерватив, или от неговото смазващо вещество. Не всички мъже обичат да „носят“ презервативи, някои от тях ги намират за неудобни, а мнозина си мислят, че удоволствието от половия акт може да намали, ако човек трябва да се занимава с търсене и поставяне на презерватива когато е възбуден. Малко хора знаят, че има и женски презервативи, които приличат на класическите презервативи по външен вид, но те трябва да се поставят във влагалището. Въпреки това, те са по-трудни и по-малко надеждни за употреба, тъй като при стандартно използване, Пърл-индексът им е 21.

Моля, не забравяйте, че презервативите осигуряват подходяща защита само ако се използват правилно. Ако нещо необичайно се случи по време на полов акт, отворете веднага нов презерватив. Ако презервативът се изхлузи или възникне друг проблем, тогава трябва да отидете до аптеката, за да получите „хапче за спешна контрацепция” възможно най-скоро, за се избегне нежеланата бременност.

При „гаф“ с презерватива

X